JADŁOSPIS
15.04.2024 r. - 19.04.2024 r.
Dzień tygodnia |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Między posiłkami |
Zmiana |
Poniedziałek |
Chleb żytni razowy, parówki z szynki, keczup, herbata z cytryną Alergeny (1,7) |
Zupa selerowa z koperkiem, Penne z kurczakiem, szpinakiem i z serem feta, kompot owocowy Alergeny (1,7) |
Serek waniliowy, chrupki kukurydziane Alergeny (1,7) |
śliwka | |
Wtorek |
Płatki kukurydziane na mleku, chleb pełnoziarnisty, masło, miód Alergeny (1,7) |
Krem dyniowy z grzanką i prażonymi ziarnami słonecznika, |
Chleb pszenny, masło, szynka wiejska, papryka czerwona, herbata owocowa |
jabłko | |
Środa |
Pasta z tuńczyka z twarożkiem i zieloną cebulką, herbata Alergeny (1,7) |
Zupa ogórkowa z ryżem, |
Chleb pszenny, pasztet drobiowy (wyrób własny), masło, kiszony ogórek, herbata Alergeny (1,7) |
gruszka | |
Czwartek |
Stół szwedzki: Chleb pszenny, masło, serek śmietankowy, powidło śliwkowe, dżem truskawkowy, kawa zbożowa Alergeny (1,7) |
Kapuśniak, |
Chleb pszenny, szynka pieczona, masło, roszponka, herbata z cytryną Alergeny (1,7) |
jabłko | |
Piątek |
Weka pszenna, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi, herbata Alergeny (1,7) |
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami, |
Chleb graham, masło, ser żółty, papryka, herbata z cytryną Alergeny (1,7) |
marchewka |
Przyprawy: sól, pieprz, cukier, majeranek, bazylia, oregano, lubczyk
Alergeny:
Gluten | 1 | Orzechy | 8 |
Skorupiaki | 2 | Seler | 9 |
Jaja | 3 | Gorczyca | 10 |
Ryby | 4 | Nasiona sezamu | 11 |
Orzeszki ziemnne (arachidowe) |
5 | Dwutlenek siarki | 12 |
Soja | 6 | Łubin | 13 |
Mleko | 7 | Mięczaki | 14 |